Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Omlós almás pite recept

Omlós almás pite
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1/2 kg liszt
    • 200 g zsír
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kis doboz tejföl
    • pici só
    • 5 evőkanál cukor
    • 1 tasak sütőpor
    • 2 kg alma
    • fahéj
    • 4 evőkanál gríz(búzadara)

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit (liszt, tojás, só, zsír és tejföl) összegyúrjuk, ha túl keménynek találnánk, akkor egy kevés tejet adhatunk hozzá. A tésztát hűtőbe tesszük, legalább egy fél órára.

    Az almát megmossuk, a magházát kivesszük és vékony szeletekre vágjuk( Én rajta hagytam a héját is). Feltesszük főni egy kevés vízzel és ízlés szerinti mennyiségű cukorral. A vége felé hozzáadjuk a búzadarát és a fahéjat is, majd levesszük a tűzről és langyosra hűtjük.

    A tésztát kétfelé osztjuk, az egyik felét kinyújtjuk tepsi nagyságúra, majd beletesszük a tepsibe.

    Rákenjük a tölteléket, majd beborítjuk a másik kinyújtott lappal.

    Villával megszurkáljuk a tetejét és kb 180 fokon megsütjük.

    Még melegen porcukorral meghintjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá