Csokoládés szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 24*39 cm-es tepsihez:
- 7 dkg margarin
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 25 dkg cukor
- 3 dkg kakaópor
- 1/2 citrom reszelt héja
- 3 dl tej
- 25 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
Elkészítése:
Alaposan kikeverjük a tojást a cukorral, a puha margarinnal, majd fokozatosan adjuk hozzá a tejet, a citrom reszelt héját, majd a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet.
Az előkészített, sütőpapíros tepsibe öntjük és 200 fokra melegített sütőbe toljuk. 10 perc múlva 170 fokra csökkentjük és további 15 percet sütjük.
A kihűlt süteményt hosszában ketté vágtam. Megkentem lekvárral az egyik felét, majd a másikat rátettem és porcukorral megszórtam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »










