Nutellával töltött, diós aprósütemény recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 20 dkg liszt
- 15 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 ek kakaópor (cukrozatlan)
- 8 dkg porcukor
- 5 dkg étkezési keményítő
- fél cs sütőpor
Hempergetéshez:
- 10 dkg darált dió (kicsit durvára darált)
Töltelék:
- nutella
Elkészítése:
Nekem ebből a mennyiségből 21 db golyó lett.
Először a margarint a cukorral, majd a tojássárgákkal is jól összekeverjük. A lisztbe belekeverjük a sütőport, a keményítőt és a kakaóport, majd a cukros-tojásos keverékhez keverjük. Jól összedolgozzuk, gyúrjuk.
Az összegyúrt tésztából kb diónyi nagyságú darabokat lecsípünk és az enyhén vizes tenyerünkkel egyforma golyókat formázunk (így jobban tapad rá a darált dió), majd beleforgatjuk a darált dióba.
Sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé rakosgatjuk a golyókat, majd az ujjunkkal a golyók közepébe mély mélyedést nyomunk.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb 12 percig sütjük (tűpróba).
5. A megsült és a kihűlt golyók mélyedését nutellával megtöltjük egy csillagcsöves habzsák segítségével.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »