Nutellás brownie szeletek recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Brownie alaphoz:
- 113 gr darabolt vaj
- 85 gr étcsoki darabolva
- 300 gr cukor
- 3 L-es
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 tk vanília aroma
- 1/4 tk só
- 102 gr liszt
- 1/2 tk kávépor
Nutellás réteghez:
- 750 gr mascarpone
- 1 kis üveg nutella (350 gr)
- kb 100 gr porcukor (ízlés szerint)
- 2 dl habtejszín
Elkészítése:
A browniehoz egy kb. 23*33 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk, a sütőt előmelegítjük 160 fokra.
A vajat és a csokit megolvasztjuk.
Elkeverjük benne először a cukrot és a tojásokat egyesével, felváltva, majd a kávét (elhagyható), aromát, sót és a lisztet.
Kb. 20 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
A krémhez a mascarponet a porcukorral kihabosítjuk. Belekeverjük a nutellát (vegyünk el belőle kb. 2 evőkanálnyit és tegyük félre a díszítéshez), majd egy kis tejszínhabbal lazítjuk.
A brownie tetejére kenjük a krémet, majd hűtőbe tesszük.
Pár óra múlva felszeleteljük négyzetekre és mindegyik négyzet tetejét nutellával csíkozzuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »