Nutellás brownie szeletek recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága
Hozzávalók:
Brownie alaphoz:
- 113 gr darabolt vaj
- 85 gr étcsoki darabolva
- 300 gr cukor
- 3 L-es FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 tk vanília aroma
- 1/4 tk só
- 102 gr liszt
- 1/2 tk kávépor
Nutellás réteghez:
- 750 gr mascarpone
- 1 kis üveg nutella (350 gr)
- kb 100 gr porcukor (ízlés szerint)
- 2 dl habtejszín
Elkészítése:
A browniehoz egy kb. 23*33 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk, a sütőt előmelegítjük 160 fokra.
A vajat és a csokit megolvasztjuk.
Elkeverjük benne először a cukrot és a tojásokat egyesével, felváltva, majd a kávét (elhagyható), aromát, sót és a lisztet.
Kb. 20 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
A krémhez a mascarponet a porcukorral kihabosítjuk. Belekeverjük a nutellát (vegyünk el belőle kb. 2 evőkanálnyit és tegyük félre a díszítéshez), majd egy kis tejszínhabbal lazítjuk.
A brownie tetejére kenjük a krémet, majd hűtőbe tesszük.
Pár óra múlva felszeleteljük négyzetekre és mindegyik négyzet tetejét nutellával csíkozzuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.