Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Espresso brownie falatok recept

Espresso brownie falatok
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 26-30 darabhoz:

    • 113 gr vaj
    • 85 gr étcsoki
    • 326 gr cukor
    • 3 L-es  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 tk instant kávé
    • 1,5 tk vanília aroma
    • 1/4 tk só
    • 122 gr liszt
    • 25 dkg mascarpone
    • 3 dl habtejszín
    • 3 tk instant kávé egy kis meleg tejszínben feloldva
    • porcukor ízlés szerint
    • vaníliaaroma
    • őrölt fahéj

    Elkészítése:

    A sütőt melegítsük elő 160 fokra.

    Egy 23×33 cm magas falú tepsit sütőpapírral bélelünk és befújjuk vajsprayvel. (elhagyható)

    A vajat és a csokit megolvasztjuk.

    Belekeverjük a cukrot, tojásokat egyesével.

    A kávét, vaníliát, sót és lisztet is alaposan elkeverjük a masszában, majd az előkészített tepsibe öntjük és kb 20 perc alatt készre sütjük.

    Akkor jó, amikor a teteje megszárad, de belül még egy picit ragad.

    Hagyjuk teljesen kihűlni, majd egy kis kerek (3-4 cm átmérőjű) kiszúróval korongokat szúrunk ki a tésztából.

    A krémhez a mascarponet a porcukorral, aromával és a feloldott, de már nem meleg kávéval kikeverjük, majd hozzáöntjük a tejszínt és habbá verjük.

    Egy sima csővel ellátott habzsákba töltjük és mindegyik korongra nyomunk 1-1 szép formás hab csókot.

    Végül (opcionális) fahéjjal hintjük.

    Hűtőben tároljuk!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá