Espresso brownie falatok

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Espresso brownie falatok

Hozzávalók 26-30 darabhoz:

  • 113 gr vaj
  • 85 gr étcsoki
  • 326 gr cukor
  • 3 L-es tojás
  • 1 tk instant kávé
  • 1,5 tk vanília aroma
  • 1/4 tk só
  • 122 gr liszt
  • 25 dkg mascarpone
  • 3 dl habtejszín
  • 3 tk instant kávé egy kis meleg tejszínben feloldva
  • porcukor ízlés szerint
  • vaníliaaroma
  • őrölt fahéj

Elkészítése:

A sütőt melegítsük elő 160 fokra.

Egy 23×33 cm magas falú tepsit sütőpapírral bélelünk és befújjuk vajsprayvel. (elhagyható)

A vajat és a csokit megolvasztjuk.

Belekeverjük a cukrot, tojásokat egyesével.

A kávét, vaníliát, sót és lisztet is alaposan elkeverjük a masszában, majd az előkészített tepsibe öntjük és kb 20 perc alatt készre sütjük.

Akkor jó, amikor a teteje megszárad, de belül még egy picit ragad.

Hagyjuk teljesen kihűlni, majd egy kis kerek (3-4 cm átmérőjű) kiszúróval korongokat szúrunk ki a tésztából.

A krémhez a mascarponet a porcukorral, aromával és a feloldott, de már nem meleg kávéval kikeverjük, majd hozzáöntjük a tejszínt és habbá verjük.

Egy sima csővel ellátott habzsákba töltjük és mindegyik korongra nyomunk 1-1 szép formás hab csókot.

Végül (opcionális) fahéjjal hintjük.

Hűtőben tároljuk!