Nutellás brownie szeletek

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

Brownie alaphoz:

  • 113 gr darabolt vaj
  • 85 gr étcsoki darabolva
  • 300 gr cukor
  • 3 L-es tojás
  • 2 tk vanília aroma
  • 1/4 tk só
  • 102 gr liszt
  • 1/2 tk kávépor

Nutellás réteghez:

  • 750 gr mascarpone
  • 1 kis üveg nutella (350 gr)
  • kb 100 gr porcukor (ízlés szerint)
  • 2 dl habtejszín

Elkészítése:

A browniehoz egy kb. 23*33 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk, a sütőt előmelegítjük 160 fokra.

A vajat és a csokit megolvasztjuk.

Elkeverjük benne először a cukrot és a tojásokat egyesével, felváltva, majd a kávét (elhagyható), aromát, sót és a lisztet.

Kb. 20 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

A krémhez a mascarponet a porcukorral kihabosítjuk. Belekeverjük a nutellát (vegyünk el belőle kb. 2 evőkanálnyit és tegyük félre a díszítéshez), majd egy kis tejszínhabbal lazítjuk.

A brownie tetejére kenjük a krémet, majd hűtőbe tesszük.

Pár óra múlva felszeleteljük négyzetekre és mindegyik négyzet tetejét nutellával csíkozzuk.