Narancs szelet recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 3*2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3*2 evőkanál meleg víz
- 3*10 dkg cukor
- 3*7 dkg liszt
- 3*1 csapott kávéskanál sütőpor
Krémhez:
- 2 dl tejföl
- 4,5 dl habtejszín + 0,5 dl díszítéshez
- 10 dkg cukor
- 1 narancs héja és leve
- 1 narancs húsa apróra vágva
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 kávéskanál narancsaroma
Elkészítése:
3 tojást a keverőgép üstjébe ütünk egészben és magas fokozaton, hozzáadva 2 ek vizet és 10 dkg cukrot ( kb 10 perc alatt jó habos lesz). 7 dkg lisztbe belekeverünk 1 kávéskanál sütőport, majd a tojásos masszába forgatjuk óvatosan, kisebb adagokban egy fakanállal, arra figyelve, hogy a habot ne törjük össze.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy kb 32*20 cm-es tepsit kivajazunk és lisztezünk, vagy sütőpapírral bélelünk, majd a masszát beleöntjük és egyenletesen elsimítjuk.
Forró sütőben kb 15 perc alatt (tűpróbát végezve) készre sütjük az első lapot. A maradék alapanyagokból másik 2 lapot sütünk, de akár egyben is kikeverhető a massza és kisülés és hűlés után vághatjuk 3 lapra.
A krémhez a tejfölt egy nagyobb edénybe öntjük, majd hozzáadjuk a narancs héját és levét, a cukrot, a vaníliás cukrot és az aromát, majd jól elkeverjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan a tejfölös krémhez keverjük.
A kész narancsos krémmel betöltjük a lapokat úgy, hogy az utolsó lapra is jusson. A maradék tejszínt is felverjük, majd ízlés szerint díszítjük vele a sütemény tetejét.
Hűtőbe vagy hűvös helyre tesszük pár órára vagy egy éjszakára, majd szeletelve tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »