Narancs szelet recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 3*2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3*2 evőkanál meleg víz
- 3*10 dkg cukor
- 3*7 dkg liszt
- 3*1 csapott kávéskanál sütőpor
Krémhez:
- 2 dl tejföl
- 4,5 dl habtejszín + 0,5 dl díszítéshez
- 10 dkg cukor
- 1 narancs héja és leve
- 1 narancs húsa apróra vágva
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 kávéskanál narancsaroma
Elkészítése:
3 tojást a keverőgép üstjébe ütünk egészben és magas fokozaton, hozzáadva 2 ek vizet és 10 dkg cukrot ( kb 10 perc alatt jó habos lesz). 7 dkg lisztbe belekeverünk 1 kávéskanál sütőport, majd a tojásos masszába forgatjuk óvatosan, kisebb adagokban egy fakanállal, arra figyelve, hogy a habot ne törjük össze.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy kb 32*20 cm-es tepsit kivajazunk és lisztezünk, vagy sütőpapírral bélelünk, majd a masszát beleöntjük és egyenletesen elsimítjuk.
Forró sütőben kb 15 perc alatt (tűpróbát végezve) készre sütjük az első lapot. A maradék alapanyagokból másik 2 lapot sütünk, de akár egyben is kikeverhető a massza és kisülés és hűlés után vághatjuk 3 lapra.
A krémhez a tejfölt egy nagyobb edénybe öntjük, majd hozzáadjuk a narancs héját és levét, a cukrot, a vaníliás cukrot és az aromát, majd jól elkeverjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan a tejfölös krémhez keverjük.
A kész narancsos krémmel betöltjük a lapokat úgy, hogy az utolsó lapra is jusson. A maradék tejszínt is felverjük, majd ízlés szerint díszítjük vele a sütemény tetejét.
Hűtőbe vagy hűvös helyre tesszük pár órára vagy egy éjszakára, majd szeletelve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









