Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Nagyi süteménye recept

Nagyi süteménye
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat


  • Hozzávalók:

    • 3 db tojás
    • 20 dkg margarin
    • 20 dkg liszt
    • 20 dkg kristálycukor
    • 1/2 kk szódabikarbóna
    • 4 db alma
    • 2 ek mazsola
    • 1 tk őrölt fahéj

    Elkészítése:

    Egy tűzálló tálat kibélelünk sütőpapírral és az aljára rászórunk a kimért kristálycukorból 2-3 ek-nyi mennyiséget.

    Az almákat megmossuk, kettévágjuk, kicsumázzuk és 2 db-ot szeletekre vágunk, majd gusztán elrendezzük a cukorral megszórt sütőforma alján és szórunk rá 1 ek mazsolát.

    A sütőt előmelegítjük 190 fokra.

    A tojásokat a cukorral, a szódabikarbónával, a lágy margarinnal és a liszttel simára keverjük, hozzáadjuk a mazsola másik felét és a másik 2 db kockára vágott almát. Az így készített sűrű masszát rákanalazzuk az almaszeletekre, gondosan elsimítjuk és kb. 50-60 perc alatt (légkeveréssel) szép barna színűre sütjük.

    Végül pár perc pihentetés után tálcát helyezünk rá és átfordítjuk a süteményt. Lehúzzuk róla a sütőpapírt és miután kihűlt, szeletelve fogyasztható!

    Tipp:

    Ez a nagyon régi recept az “almavariáció”, de ugyanígy készíthető körtével, szilvával, barackkal, ill. olyan gyümölcsökkel, amik nem kifejezetten lédús fajták!
    A tortaforma lehet jénai, tepsi, kuglóf forma…stb. én imádom ezt a kis hosszúkás tepsimet, sokféle süteményt készítek benne..

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek