Nagyi süteménye

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 3 db tojás
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1/2 kk szódabikarbóna
  • 4 db alma
  • 2 ek mazsola
  • 1 tk őrölt fahéj

Elkészítése:

Egy tűzálló tálat kibélelünk sütőpapírral és az aljára rászórunk a kimért kristálycukorból 2-3 ek-nyi mennyiséget.

Az almákat megmossuk, kettévágjuk, kicsumázzuk és 2 db-ot szeletekre vágunk, majd gusztán elrendezzük a cukorral megszórt sütőforma alján és szórunk rá 1 ek mazsolát.

A sütőt előmelegítjük 190 fokra.

A tojásokat a cukorral, a szódabikarbónával, a lágy margarinnal és a liszttel simára keverjük, hozzáadjuk a mazsola másik felét és a másik 2 db kockára vágott almát. Az így készített sűrű masszát rákanalazzuk az almaszeletekre, gondosan elsimítjuk és kb. 50-60 perc alatt (légkeveréssel) szép barna színűre sütjük.

Végül pár perc pihentetés után tálcát helyezünk rá és átfordítjuk a süteményt. Lehúzzuk róla a sütőpapírt és miután kihűlt, szeletelve fogyasztható!

Tipp:

Ez a nagyon régi recept az “almavariáció”, de ugyanígy készíthető körtével, szilvával, barackkal, ill. olyan gyümölcsökkel, amik nem kifejezetten lédús fajták!
A tortaforma lehet jénai, tepsi, kuglóf forma…stb. én imádom ezt a kis hosszúkás tepsimet, sokféle süteményt készítek benne..