Áfonyás, vaníliás, zabpelyhes muffin recept
Hozzávalók:
A bögre 2,5 dl-es.
- 1 bögre teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt (vagy búzaliszt)
- 1 bögre finomított tönkölybúzaliszt (vagy sima búzaliszt)
- 3/4 bögre teljes értékű nádcukor
- 1 csg. sütőpor vanília
- vaníliaaroma vagy paszta
- 6 ek kókuszzsír
- 3/4 bögre áfonya megmosva
- 1/2 bögre zabpehely
- kicsit több, mint 1 bögre víz
Elkészítése:
Keverd össze a száraz hozzávalókat egy tálban, majd öntsd hozzá a kókuszzsírt és a vizet. Figyelj rá mennyi vizet vesz fel – a tészta legyen lágy, de ne folyós. Néhány lágy mozdulattal dolgozd össze a tésztát.
A muffin készítés egyik titka, hogy soha ne kevergesd hosszan a száraz összetevőket a nedvesekkel és ne hagyd sokáig állni. Keverd hozzá az áfonyát, majd adagold a tésztát a muffin formába. Én muffin papírral szoktam a formát kibélelni, de vajjal és liszttel is megteheted.
Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe és süsd készre (kb 20 perc alatt).
Tipp:
Ma reggel az online jógaórát a férjem tartotta. Amíg ő veletek gyakorolt online, én reggelit készítettem neki:)
Álltam a konyhában és gondolkodtam mit készítsek.. valamit ami gyorsan elkészül, egészséges és finom… majd a hűtőben megláttam egy doboz áfonyát… és eldőlt:)
tojásmentes, muffin, áfonyás muffin, zabpelyhes, egészséges, reform, tönkölybúzaliszt, zabpehely, áfonya, recept, vegán, vegetáriánus
Áfonyás, vaníliás, zabpelyhes muffin (tojásmentes)
Áfonyás muffin… Persze az, hogy egészséges-e egy muffin, azon múlik a készítő mit tesz bele, de én mindig csupa egészséges alapanyagot használok. :)
Az áfonya és a zabpehely szerintem jó párosítás és a vaníliával igazán különleges ízélményt nyújt.