Áfonyás, vaníliás, zabpelyhes muffin

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

A bögre 2,5 dl-es.

  • 1 bögre teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt (vagy búzaliszt)
  • 1 bögre finomított tönkölybúzaliszt (vagy sima búzaliszt)
  • 3/4 bögre teljes értékű nádcukor
  • 1 csg. sütőpor vanília
  • vaníliaaroma vagy paszta
  • 6 ek kókuszzsír
  • 3/4 bögre áfonya megmosva
  • 1/2 bögre zabpehely
  • kicsit több, mint 1 bögre víz

Elkészítése:

Keverd össze a száraz hozzávalókat egy tálban, majd öntsd hozzá a kókuszzsírt és a vizet. Figyelj rá mennyi vizet vesz fel – a tészta legyen lágy, de ne folyós. Néhány lágy mozdulattal dolgozd össze a tésztát.

A muffin készítés egyik titka, hogy soha ne kevergesd hosszan a száraz összetevőket a nedvesekkel és ne hagyd sokáig állni. Keverd hozzá az áfonyát, majd adagold a tésztát a muffin formába. Én muffin papírral szoktam a formát kibélelni, de vajjal és liszttel is megteheted.

Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe és süsd készre (kb 20 perc alatt).

Tipp:

Ma reggel az online jógaórát a férjem tartotta. Amíg ő veletek gyakorolt online, én reggelit készítettem neki:)
Álltam a konyhában és gondolkodtam mit készítsek.. valamit ami gyorsan elkészül, egészséges és finom… majd a hűtőben megláttam egy doboz áfonyát… és eldőlt:)
tojásmentes, muffin, áfonyás muffin, zabpelyhes, egészséges, reform, tönkölybúzaliszt, zabpehely, áfonya, recept, vegán, vegetáriánus

Áfonyás, vaníliás, zabpelyhes muffin (tojásmentes)

Áfonyás muffin… Persze az, hogy egészséges-e egy muffin, azon múlik a készítő mit tesz bele, de én mindig csupa egészséges alapanyagot használok. :)

Az áfonya és a zabpehely szerintem jó párosítás és a vaníliával igazán különleges ízélményt nyújt.