Mozart szelet recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 20 dkg fehér marcipán
- 25 dkg puha vaj
- 20 dkg kristálycukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs sütőpor
- 3-4 csepp mandulaaroma
- 5-6 ek tej
- 30 dkg liszt
- csipet só
Krémhez:
- 30 dkg étcsokoládé
- 5 dl+3 dl habtejszín
- 3-4 csepp mandulaaroma
- 1 cs habfixáló
- 40 dkg nutella
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 dkg porcukor
Tetejére:
- 10 dkg étcsokoládés tortabevonó
- 1 kanál étolaj
Elkészítése:
Durvára lereszeljük a marcipánt.
A puha vajjal, a cukorral, a vaníliás cukorral, a mandulaaromával, a csipet sóval krémesre keverjük a lereszelt marcipánt. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a tejet és a sütőporos lisztet felváltva, több részletben hozzákeverjük.
A kivajazott-kilisztezett tortaformába simítjuk és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük. Ha megsült (tűpróba) rácsra tesszük és kihűtjük.
5 dl tejszínt felforralunk, és hozzáadjuk a feldarabolt 30 dkg étcsokoládét. Ekkor lehúzzuk a tűzről, és hozzákeverjük a 40 dkg nutellát.
Kihűtjük, és hűtőbe tesszük legalább fél órára. Majd ha kihűlt felhabosítjuk.
Felverjük a 3 dl tejszínt 2 dkg porcukorral, 1 cs. vaníliás cukorral, a habfixálóval és a mandula aromával.
A kihűlt tortalapot háromfelé vágjuk. A csokis krémből egy keveset félreteszünk a torta tetejére. A maradék krém felét rákenjük az alsó lapra, majd a krém tetejére kenjük a tejszín felét.
A második lappal ugyanígy járunk el. Majd a félretett nutellás krémet rákenjük a torta tetejére.
Felolvasztjuk a 10 dkg étcsokoládés tortabevonót, belekeverjük az étolajas és a torta tetejére kenjük
Tipp:
A marcipántól a tésztája nagyon finom, nem szárad ki. A mandula aroma különleges ízt kölcsönöz a tejszínnek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »