Mozart szelet recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 20 dkg fehér marcipán
- 25 dkg puha vaj
- 20 dkg kristálycukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs sütőpor
- 3-4 csepp mandulaaroma
- 5-6 ek tej
- 30 dkg liszt
- csipet só
Krémhez:
- 30 dkg étcsokoládé
- 5 dl+3 dl habtejszín
- 3-4 csepp mandulaaroma
- 1 cs habfixáló
- 40 dkg nutella
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 dkg porcukor
Tetejére:
- 10 dkg étcsokoládés tortabevonó
- 1 kanál étolaj
Elkészítése:
Durvára lereszeljük a marcipánt.
A puha vajjal, a cukorral, a vaníliás cukorral, a mandulaaromával, a csipet sóval krémesre keverjük a lereszelt marcipánt. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a tejet és a sütőporos lisztet felváltva, több részletben hozzákeverjük.
A kivajazott-kilisztezett tortaformába simítjuk és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük. Ha megsült (tűpróba) rácsra tesszük és kihűtjük.
5 dl tejszínt felforralunk, és hozzáadjuk a feldarabolt 30 dkg étcsokoládét. Ekkor lehúzzuk a tűzről, és hozzákeverjük a 40 dkg nutellát.
Kihűtjük, és hűtőbe tesszük legalább fél órára. Majd ha kihűlt felhabosítjuk.
Felverjük a 3 dl tejszínt 2 dkg porcukorral, 1 cs. vaníliás cukorral, a habfixálóval és a mandula aromával.
A kihűlt tortalapot háromfelé vágjuk. A csokis krémből egy keveset félreteszünk a torta tetejére. A maradék krém felét rákenjük az alsó lapra, majd a krém tetejére kenjük a tejszín felét.
A második lappal ugyanígy járunk el. Majd a félretett nutellás krémet rákenjük a torta tetejére.
Felolvasztjuk a 10 dkg étcsokoládés tortabevonót, belekeverjük az étolajas és a torta tetejére kenjük
Tipp:
A marcipántól a tésztája nagyon finom, nem szárad ki. A mandula aroma különleges ízt kölcsönöz a tejszínnek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »