Mozart szelet recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 20 dkg fehér marcipán
- 25 dkg puha vaj
- 20 dkg kristálycukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs sütőpor
- 3-4 csepp mandulaaroma
- 5-6 ek tej
- 30 dkg liszt
- csipet só
Krémhez:
- 30 dkg étcsokoládé
- 5 dl+3 dl habtejszín
- 3-4 csepp mandulaaroma
- 1 cs habfixáló
- 40 dkg nutella
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 dkg porcukor
Tetejére:
- 10 dkg étcsokoládés tortabevonó
- 1 kanál étolaj
Elkészítése:
Durvára lereszeljük a marcipánt.
A puha vajjal, a cukorral, a vaníliás cukorral, a mandulaaromával, a csipet sóval krémesre keverjük a lereszelt marcipánt. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a tejet és a sütőporos lisztet felváltva, több részletben hozzákeverjük.
A kivajazott-kilisztezett tortaformába simítjuk és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük. Ha megsült (tűpróba) rácsra tesszük és kihűtjük.
5 dl tejszínt felforralunk, és hozzáadjuk a feldarabolt 30 dkg étcsokoládét. Ekkor lehúzzuk a tűzről, és hozzákeverjük a 40 dkg nutellát.
Kihűtjük, és hűtőbe tesszük legalább fél órára. Majd ha kihűlt felhabosítjuk.
Felverjük a 3 dl tejszínt 2 dkg porcukorral, 1 cs. vaníliás cukorral, a habfixálóval és a mandula aromával.
A kihűlt tortalapot háromfelé vágjuk. A csokis krémből egy keveset félreteszünk a torta tetejére. A maradék krém felét rákenjük az alsó lapra, majd a krém tetejére kenjük a tejszín felét.
A második lappal ugyanígy járunk el. Majd a félretett nutellás krémet rákenjük a torta tetejére.
Felolvasztjuk a 10 dkg étcsokoládés tortabevonót, belekeverjük az étolajas és a torta tetejére kenjük
Tipp:
A marcipántól a tésztája nagyon finom, nem szárad ki. A mandula aroma különleges ízt kölcsönöz a tejszínnek.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »