Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mokkafánk recept

Mokkafánk
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • fél csomag sütőpor
    • 17 dkg porcukor
    • 1 kávéskanál darált kávé
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg margarin

    A krémhez:

    • 1,25 dl erős feketekávé
    • 2 evőkanál rétesliszt
    • 13 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor

    A mázhoz:

    • 20 dkg porcukor
    • 2 kanál forró feketekávé
    • 1 evőkanál étolaj

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, egy órát pihentetjük, majd lisztezett gyúrótáblán 3 mm-re nyújtjuk, és közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

    Szilikonos sütőpapírral fedett tepsiben megsütjük./3 nagy tepsivel sült ki/

    A krémhez a feketekávét felfőzzük a liszttel, majd kihűtjük. Kikeverjük a margarint a porcukorral és a kettőt összekeverjük.

    A krémmel betöltjük a kihűlt 2-2 korongot,a mázzal bevonjuk.

    A mázhoz a forró kávét ráöntjük a porcukorra, hozzáadjuk az étolajat és addig keverjük,míg a cukor el nem olvad,vagyis szép,fényes mázat kapunk.

    Keverés közben pár másodpercre betettem a mikróba,majd újra kevertem.

    Tipp:

    Nagyon finom omlós, akár már a máz száradása után fogyasztható.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá