Mokkafánk

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 17 dkg porcukor
  • 1 kávéskanál darált kávé
  • 1 tojás sárgája
  • 1 egész tojás
  • 20 dkg margarin

A krémhez:

  • 1,25 dl erős feketekávé
  • 2 evőkanál rétesliszt
  • 13 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor

A mázhoz:

  • 20 dkg porcukor
  • 2 kanál forró feketekávé
  • 1 evőkanál étolaj

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, egy órát pihentetjük, majd lisztezett gyúrótáblán 3 mm-re nyújtjuk, és közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

Szilikonos sütőpapírral fedett tepsiben megsütjük./3 nagy tepsivel sült ki/

A krémhez a feketekávét felfőzzük a liszttel, majd kihűtjük. Kikeverjük a margarint a porcukorral és a kettőt összekeverjük.

A krémmel betöltjük a kihűlt 2-2 korongot,a mázzal bevonjuk.

A mázhoz a forró kávét ráöntjük a porcukorra, hozzáadjuk az étolajat és addig keverjük,míg a cukor el nem olvad,vagyis szép,fényes mázat kapunk.

Keverés közben pár másodpercre betettem a mikróba,majd újra kevertem.

Tipp:

Nagyon finom omlós, akár már a máz száradása után fogyasztható.