Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mókás mákos recept

Mókás mákos
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 20*35 cm-es tepsihez:
    Piskóta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 evőkanál víz
    • 4 evőkanál liszt
    • 4 evőkanál cukor
    • 1 tasak sütőpor

    Mákos tészta:

    • 25 dkg darált mák
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg vaj olvasztva
    • 8 dkg porcukor
    • 2 dl tejföl
    • 5 dkg liszt
    • 1 tasak sütőpor
    • 1 citrom reszelt héja

    Krém:

    • 3 dl tej
    • 2 tasak vaníliás pudingpor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 5-6 evőkanál cukor
    • 10 dkg margarin

    Elkészítése:

    Az egész tojásokat a cukorral kemény habbá verjük kb 10 perc alatt, majd hozzáadjuk a vízet és óvatosan hozzákeverjük a sütőporos lisztet.

    Előmelegített sütőben, 160 fokon kb 25-30 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.

    A mákos tésztához a hozzávalókat a megadott sorrandben alaposan összekeverjük, majd ugyan abban a tepsiben, amiben a piskótát sütöttük, 160 fokon kb 30 perc alatt kisütjük és kihűtjük.

    A krémhez a tejben elkeverjük a tojássárgáját, a pudingporokat és a cukrot, majd sűrűre felfőzzük. Ha langyosra hűlt, akkor belekeverjük a margarint és jól kihabosítjuk a krémet.

    A piskótánk ha kihűlt, ketté vágjuk vízszintesen, ezt megkenjük a krém felével, majd ráhelyezzük a mákos tésztánkat, ezt ismét krémmel kenjük, amire rátesszük a másik piskótát. Tetejét vékonyan krémmel fedjük és meghintjük cukros mákkal!

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá