Mókás mákos

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 20*35 cm-es tepsihez:
Piskóta:

  • 4 tojás
  • 4 evőkanál víz
  • 4 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 tasak sütőpor

Mákos tészta:

  • 25 dkg darált mák
  • 2 tojás
  • 10 dkg vaj olvasztva
  • 8 dkg porcukor
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg liszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja

Krém:

  • 3 dl tej
  • 2 tasak vaníliás pudingpor
  • 1 tojássárgája
  • 5-6 evőkanál cukor
  • 10 dkg margarin

Elkészítése:

Az egész tojásokat a cukorral kemény habbá verjük kb 10 perc alatt, majd hozzáadjuk a vízet és óvatosan hozzákeverjük a sütőporos lisztet.

Előmelegített sütőben, 160 fokon kb 25-30 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.

A mákos tésztához a hozzávalókat a megadott sorrandben alaposan összekeverjük, majd ugyan abban a tepsiben, amiben a piskótát sütöttük, 160 fokon kb 30 perc alatt kisütjük és kihűtjük.

A krémhez a tejben elkeverjük a tojássárgáját, a pudingporokat és a cukrot, majd sűrűre felfőzzük. Ha langyosra hűlt, akkor belekeverjük a margarint és jól kihabosítjuk a krémet.

A piskótánk ha kihűlt, ketté vágjuk vízszintesen, ezt megkenjük a krém felével, majd ráhelyezzük a mákos tésztánkat, ezt ismét krémmel kenjük, amire rátesszük a másik piskótát. Tetejét vékonyan krémmel fedjük és meghintjük cukros mákkal!

Jó étvágyat!