Hozzávalók egy 20*35 cm-es tepsihez:
Piskóta:
Mákos tészta:
Krém:
Elkészítése:
Az egész tojásokat a cukorral kemény habbá verjük kb 10 perc alatt, majd hozzáadjuk a vízet és óvatosan hozzákeverjük a sütőporos lisztet.
Előmelegített sütőben, 160 fokon kb 25-30 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.
A mákos tésztához a hozzávalókat a megadott sorrandben alaposan összekeverjük, majd ugyan abban a tepsiben, amiben a piskótát sütöttük, 160 fokon kb 30 perc alatt kisütjük és kihűtjük.
A krémhez a tejben elkeverjük a tojássárgáját, a pudingporokat és a cukrot, majd sűrűre felfőzzük. Ha langyosra hűlt, akkor belekeverjük a margarint és jól kihabosítjuk a krémet.
A piskótánk ha kihűlt, ketté vágjuk vízszintesen, ezt megkenjük a krém felével, majd ráhelyezzük a mákos tésztánkat, ezt ismét krémmel kenjük, amire rátesszük a másik piskótát. Tetejét vékonyan krémmel fedjük és meghintjük cukros mákkal!
Jó étvágyat!