Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mirinda szelet recept

Mirinda szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 30*35 cm-es cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 9  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 9 ek porcukor
    • 7 ek finomliszt
    • 2 ek kakaópor
    • 1 cs sütőpor

    Töltelék:

    • 1 kg túró
    • 25 dkg margarin
    • 4 cs vaníliás cukor
    • 10 ek porcukor vagy ízlés szerint
    • 2 citrom reszelt héja és leve

    Máz:

    • 1,4 l szénsavas mirinda üdítő
    • 3 cs vaníliás pudingpor
    • 11 ek cukor

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a cukorral habosra keverjük. A lisztben elkeverjük a kakaót és a sütőport.
    A tojások fehérjét habbá verjük. A kikevert tojássárgához adjuk a kakaós, sütőporos lisztet apránként a habbal felváltva fakanállal és óvatosan összeforgatjuk.

    Sütőpapírozunk vagy zsírozunk és lisztezünk egy 30*35 cm-es tepsit és a masszát beleöntjük és megsütjük 180 fokon kb 35-40 perc alatt. Tűpróbát végezzünk!

    A túrót, a margarint, a cukrokat, a citromok héját és levét, amit csak akkor tegyünk bele ha nagyon száraz a túró, nálam az volt, robotgéppel jól kikeverjük.

    Betesszük a hűtőbe amíg a mázat elkészítjük.

    Az üdítőből öntünk ki annyit, amiben a pudingporokat elkeverjük, a többi üdítőt feltesszük forrni. Amikor az üdítő már forr, hozzáöntjük a kikevert pudingot és állandó keverés mellett besűrítjük. Levesszük a tűzről és hagyjuk langyosra hűlni.

    A kihűlt kakaós piskótára rákenjük a túrókrémet és ráöntjük a langyosra hűlt üdítős zselét. Legalább 2 órát hagyjuk a hűtőben dermedni szeletelés előtt.

    Jó étvágyat kívánok.

    Tipp:

    Nagy adagot sütöttem, vendégeket vártam így a receptet átvariáltam a gáztepsire. Cukrot mindenki a család ízlése szerint tegyen bele, nekünk így nagyon finom volt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá