Mirinda szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 30*35 cm-es cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 9 tojás
  • 9 ek porcukor
  • 7 ek finomliszt
  • 2 ek kakaópor
  • 1 cs sütőpor

Töltelék:

  • 1 kg túró
  • 25 dkg margarin
  • 4 cs vaníliás cukor
  • 10 ek porcukor vagy ízlés szerint
  • 2 citrom reszelt héja és leve

Máz:

  • 1,4 l szénsavas mirinda üdítő
  • 3 cs vaníliás pudingpor
  • 11 ek cukor

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a cukorral habosra keverjük. A lisztben elkeverjük a kakaót és a sütőport.
A tojások fehérjét habbá verjük. A kikevert tojássárgához adjuk a kakaós, sütőporos lisztet apránként a habbal felváltva fakanállal és óvatosan összeforgatjuk.

Sütőpapírozunk vagy zsírozunk és lisztezünk egy 30*35 cm-es tepsit és a masszát beleöntjük és megsütjük 180 fokon kb 35-40 perc alatt. Tűpróbát végezzünk!

A túrót, a margarint, a cukrokat, a citromok héját és levét, amit csak akkor tegyünk bele ha nagyon száraz a túró, nálam az volt, robotgéppel jól kikeverjük.

Betesszük a hűtőbe amíg a mázat elkészítjük.

Az üdítőből öntünk ki annyit, amiben a pudingporokat elkeverjük, a többi üdítőt feltesszük forrni. Amikor az üdítő már forr, hozzáöntjük a kikevert pudingot és állandó keverés mellett besűrítjük. Levesszük a tűzről és hagyjuk langyosra hűlni.

A kihűlt kakaós piskótára rákenjük a túrókrémet és ráöntjük a langyosra hűlt üdítős zselét. Legalább 2 órát hagyjuk a hűtőben dermedni szeletelés előtt.

Jó étvágyat kívánok.

Tipp:

Nagy adagot sütöttem, vendégeket vártam így a receptet átvariáltam a gáztepsire. Cukrot mindenki a család ízlése szerint tegyen bele, nekünk így nagyon finom volt.