Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mini képviselőfánk recept

Mini képviselőfánk
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók a tésztához:

    • 5 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg liszt
    • 20 dkg zsír vagy más zsiradék
    • olaj is lehet (egyensúly tésztának kell lennie!)
    • 2 dl víz
    • pici só
    • 1 ek porcukor

    A krémhez:

    • 5 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg liszt
    • 6 dl tej
    • 15 dkg cukor
    • 2 vaníliás cukor
    • 3 dl habtejszín

    Elkészítése:

    A vizet a sóval és a zsírral feltesszük forrni, amikor a zsír elolvadt, fokozatosan a lisztet bele dolgozzuk. Addig keverjük, amíg a lábas aljától, falától elválik a tészta. Langyosra hűtjük.

    A tojásokat felverjük és a tészta masszához kisebb adagokban hozzáadjuk. Jól kidolgozzuk. Akkor jó, amikor fényes lesz a tészta.

    Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, majd csillagcsöves habzsákba szedjük és diónál nagyobb halmokat nyomunk. Kicsit távolabb egymástól, mert a tészta sülés közben nő.

    A sütőt 180 fokra bemelegítjük,a tésztát betesszük, 20 percig a sütő ajtaját nem nyitjuk ki, mert különben össze esik a tészta.

    Ezután 150 fokra mérsékeljük a hőt,még további 20-25 percig jó ropogósra sütjük.

    A megsült fánkok kalapjait levágjuk.

    Krém készítése:

    Először vízgőz felett felverjük a tojásfehérjéket a cukor 2/3 részével. A lisztet kevés tejjel,tojássárgájával simára keverjük. A maradék tejet a vaníliás cukorral felforraljuk egy nagy lábasban és kikevert tojássárgás masszát bele csurgatjuk,sűrűre felfőzzük.

    Ezután apránként szép lazán hozzá keverjük a tojásfehérje habot. A habtejszínt keményre verjük.

    Először a vaníliás krémmel töltjük a fánkokat, majd rá a habtejszín és a fánk kalapja.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá