Hozzávalók a tésztához:
A krémhez:
Elkészítése:
A vizet a sóval és a zsírral feltesszük forrni, amikor a zsír elolvadt, fokozatosan a lisztet bele dolgozzuk. Addig keverjük, amíg a lábas aljától, falától elválik a tészta. Langyosra hűtjük.
A tojásokat felverjük és a tészta masszához kisebb adagokban hozzáadjuk. Jól kidolgozzuk. Akkor jó, amikor fényes lesz a tészta.
Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, majd csillagcsöves habzsákba szedjük és diónál nagyobb halmokat nyomunk. Kicsit távolabb egymástól, mert a tészta sülés közben nő.
A sütőt 180 fokra bemelegítjük,a tésztát betesszük, 20 percig a sütő ajtaját nem nyitjuk ki, mert különben össze esik a tészta.
Ezután 150 fokra mérsékeljük a hőt,még további 20-25 percig jó ropogósra sütjük.
A megsült fánkok kalapjait levágjuk.
Először vízgőz felett felverjük a tojásfehérjéket a cukor 2/3 részével. A lisztet kevés tejjel,tojássárgájával simára keverjük. A maradék tejet a vaníliás cukorral felforraljuk egy nagy lábasban és kikevert tojássárgás masszát bele csurgatjuk,sűrűre felfőzzük.
Ezután apránként szép lazán hozzá keverjük a tojásfehérje habot. A habtejszínt keményre verjük.
Először a vaníliás krémmel töltjük a fánkokat, majd rá a habtejszín és a fánk kalapja.