Mini fehércsokis kifli recept

Hozzávalók 18 db kiflihez:
- 25 dkg leveles tészta
- mogyorókrém
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg fehércsoki
- 1 dl habtejszín
Elkészítése:
Elkészítettem a csokimázat: a tejszínt felforrósítottam, ráöntöttem a kockákra tördelt fehér csokiraés addig kevergettem, amíg teljesen felolvadt.
A boltban 25 dkg, kör alakúra nyújtott kiszerelésben kaptam a leveles tésztát. Egyszerűen 18 részre/háromszögekre vágtam, kis halmokban ráraktam a mogyorókrémet, majd feltekertem kifli alakúra.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgattam, megkentem mindegyiket a felvert tojással és 200 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütöttem.
Amikor kihűltek (kb 15 perc), mindegyikre csorgattam a csokimázból. Isteni finom lett!
Jó étvágyat mindenkinek!
Tipp:
A tejszínt akár ki is lehet hagyni, és “töményen” az olvasztott csokival is bevonhatjuk a kifliket.
A leveles tésztát általában fél kilós csomagban lehet kapni a boltokban, tehát abból a mennyiségből 36-40 db mini sütit is készíthetünk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »