Hozzávalók 18 db kiflihez:
Elkészítése:
Elkészítettem a csokimázat: a tejszínt felforrósítottam, ráöntöttem a kockákra tördelt fehér csokiraés addig kevergettem, amíg teljesen felolvadt.
A boltban 25 dkg, kör alakúra nyújtott kiszerelésben kaptam a leveles tésztát. Egyszerűen 18 részre/háromszögekre vágtam, kis halmokban ráraktam a mogyorókrémet, majd feltekertem kifli alakúra.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgattam, megkentem mindegyiket a felvert tojással és 200 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütöttem.
Amikor kihűltek (kb 15 perc), mindegyikre csorgattam a csokimázból. Isteni finom lett!
Jó étvágyat mindenkinek!
A tejszínt akár ki is lehet hagyni, és “töményen” az olvasztott csokival is bevonhatjuk a kifliket.
A leveles tésztát általában fél kilós csomagban lehet kapni a boltokban, tehát abból a mennyiségből 36-40 db mini sütit is készíthetünk!