Mimóza szelet recept
Hozzávalók egy 20*36 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 4 ek tejföl
- 10 dkg porcukor
- 1 cs sütőpor
- csipet só
Krém:
- 25 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
- 23 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 7,5 dl tej
- 5 ek liszt
- 1 kisebb citrom leve + lereszelt héja
Tészta kenéséhez:
- sárgabarack lekvár
Tetejére:
- porcukor
Elkészítése:
A margarint a liszttel elmorzsoljuk, majd a tészta többi hozzávalóival jól összegyúrjuk, hogy egy rugalmas, de nem ragacsos tésztát kapjunk. A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk.
Lisztezett felületen a négy tésztagombócból négy lapot nyújtunk, amekkora a tepsi nagysága. Előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokon kb 8-10 perc alatt, (világos színűre) külön-külön megsütjük a tésztalapokat (sütés előtt mindegyiket szurkáljuk meg villával).
Míg hűlnek a tésztalapok elkészítjük a krémet. A tejben a lisztet csomómentesen, simára elkeverjük, majd állandó kevergetés mellett addig főzzük, míg be nem sűrűsödik, ekkor félretesszük és kihűtjük.
A margarint a porcukorral, vaníliás cukorral, citrom levével és a lereszelt héjával jól összekeverjük. A kihűlt péphez kanalanként hozzákeverjük, majd a kézi mixerrel simára keverjük az egészet.
Összeállítás: az alsó tésztalapra egyenletesen rákenjük a krém felét, majd rátesszük a második tésztalapot, amit megkenünk vastagon sárgabarack lekvárral. Erre rátesszük a harmadik tésztalapot amire egyenletesen rákenjük a maradék krémet és végül erre rátesszük a negyedik tésztalapot.
4. Hűtőbe tesszük, majd másnap tálalás előtt szép, egyforma téglalap alakú szeletekre felvágjuk és a tetejét megszórjuk porcukorral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »









