Mimóza szelet recept

Hozzávalók egy 20*36 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 4 ek tejföl
- 10 dkg porcukor
- 1 cs sütőpor
- csipet só
Krém:
- 25 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
- 23 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 7,5 dl tej
- 5 ek liszt
- 1 kisebb citrom leve + lereszelt héja
Tészta kenéséhez:
- sárgabarack lekvár
Tetejére:
- porcukor
Elkészítése:
A margarint a liszttel elmorzsoljuk, majd a tészta többi hozzávalóival jól összegyúrjuk, hogy egy rugalmas, de nem ragacsos tésztát kapjunk. A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk.
Lisztezett felületen a négy tésztagombócból négy lapot nyújtunk, amekkora a tepsi nagysága. Előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokon kb 8-10 perc alatt, (világos színűre) külön-külön megsütjük a tésztalapokat (sütés előtt mindegyiket szurkáljuk meg villával).
Míg hűlnek a tésztalapok elkészítjük a krémet. A tejben a lisztet csomómentesen, simára elkeverjük, majd állandó kevergetés mellett addig főzzük, míg be nem sűrűsödik, ekkor félretesszük és kihűtjük.
A margarint a porcukorral, vaníliás cukorral, citrom levével és a lereszelt héjával jól összekeverjük. A kihűlt péphez kanalanként hozzákeverjük, majd a kézi mixerrel simára keverjük az egészet.
Összeállítás: az alsó tésztalapra egyenletesen rákenjük a krém felét, majd rátesszük a második tésztalapot, amit megkenünk vastagon sárgabarack lekvárral. Erre rátesszük a harmadik tésztalapot amire egyenletesen rákenjük a maradék krémet és végül erre rátesszük a negyedik tésztalapot.
4. Hűtőbe tesszük, majd másnap tálalás előtt szép, egyforma téglalap alakú szeletekre felvágjuk és a tetejét megszórjuk porcukorral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »