Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mimóza szelet recept

Mimóza szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 20*36 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 50 dkg liszt
    • 20 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 4 ek tejföl
    • 10 dkg porcukor
    • 1 cs sütőpor
    • csipet só

    Krém:

    • 25 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
    • 23 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 7,5 dl tej
    • 5 ek liszt
    • 1 kisebb citrom leve + lereszelt héja

    Tészta kenéséhez:

    • sárgabarack lekvár

    Tetejére:

    • porcukor

    Elkészítése:

    A margarint a liszttel elmorzsoljuk, majd a tészta többi hozzávalóival jól összegyúrjuk, hogy egy rugalmas, de nem ragacsos tésztát kapjunk. A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk.

    Lisztezett felületen a négy tésztagombócból négy lapot nyújtunk, amekkora a tepsi nagysága. Előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokon kb 8-10 perc alatt, (világos színűre) külön-külön megsütjük a tésztalapokat (sütés előtt mindegyiket szurkáljuk meg villával).

    Míg hűlnek a tésztalapok elkészítjük a krémet. A tejben a lisztet csomómentesen, simára elkeverjük, majd állandó kevergetés mellett addig főzzük, míg be nem sűrűsödik, ekkor félretesszük és kihűtjük.

    A margarint a porcukorral, vaníliás cukorral, citrom levével és a lereszelt héjával jól összekeverjük. A kihűlt péphez kanalanként hozzákeverjük, majd a kézi mixerrel simára keverjük az egészet.

    Összeállítás: az alsó tésztalapra egyenletesen rákenjük a krém felét, majd rátesszük a második tésztalapot, amit megkenünk vastagon sárgabarack lekvárral. Erre rátesszük a harmadik tésztalapot amire egyenletesen rákenjük a maradék krémet és végül erre rátesszük a negyedik tésztalapot.

    4. Hűtőbe tesszük, majd másnap tálalás előtt szép, egyforma téglalap alakú szeletekre felvágjuk és a tetejét megszórjuk porcukorral.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá