Mimóza szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 20*36 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 3 tojássárgája
  • 4 ek tejföl
  • 10 dkg porcukor
  • 1 cs sütőpor
  • csipet só

Krém:

  • 25 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 23 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 7,5 dl tej
  • 5 ek liszt
  • 1 kisebb citrom leve + lereszelt héja

Tészta kenéséhez:

  • sárgabarack lekvár

Tetejére:

  • porcukor

Elkészítése:

A margarint a liszttel elmorzsoljuk, majd a tészta többi hozzávalóival jól összegyúrjuk, hogy egy rugalmas, de nem ragacsos tésztát kapjunk. A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk.

Lisztezett felületen a négy tésztagombócból négy lapot nyújtunk, amekkora a tepsi nagysága. Előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokon kb 8-10 perc alatt, (világos színűre) külön-külön megsütjük a tésztalapokat (sütés előtt mindegyiket szurkáljuk meg villával).

Míg hűlnek a tésztalapok elkészítjük a krémet. A tejben a lisztet csomómentesen, simára elkeverjük, majd állandó kevergetés mellett addig főzzük, míg be nem sűrűsödik, ekkor félretesszük és kihűtjük.

A margarint a porcukorral, vaníliás cukorral, citrom levével és a lereszelt héjával jól összekeverjük. A kihűlt péphez kanalanként hozzákeverjük, majd a kézi mixerrel simára keverjük az egészet.

Összeállítás: az alsó tésztalapra egyenletesen rákenjük a krém felét, majd rátesszük a második tésztalapot, amit megkenünk vastagon sárgabarack lekvárral. Erre rátesszük a harmadik tésztalapot amire egyenletesen rákenjük a maradék krémet és végül erre rátesszük a negyedik tésztalapot.

4. Hűtőbe tesszük, majd másnap tálalás előtt szép, egyforma téglalap alakú szeletekre felvágjuk és a tetejét megszórjuk porcukorral.