Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézeskalács házikó recept

Mézeskalács házikó
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A mézeskalácshoz:

    • 250 g sótlan vaj
    • 200 g barnacukor
    • 7 evőkanál arany szirup vagy méz
    • 600 g finomliszt
    • 2 teáskanál szódabikarbóna
    • 4 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék

    A díszítéshez:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • dekortoll
    • 500 g porcukor +extra a szóráshoz
    • cukorbotocskák
    • különféle cukorkák
    • ehető golyócskák

    Elkészítése:

    Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

    Egy edényben keverjük össze a vajat, cukrot és a szirupot vagy a mézet és melegítsük össze.

    Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, szódabikarbónát és a mézeskalács fűszert és adjuk hozzá a vajas keverékhez. Ha túl száraz lenne, adjunk hozzá pár csepp vizet.

    3. Nyújtsuk ki a tésztát és sablon segítségével vágjuk ki a házikó falait. Béleljük ki a tepsit sütőpapírral, tegyük bele a kivágott formákat és tegyük a sütőbe.

    Süssük 15 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz. Hagyjuk kihűlni.

    Keverjük kemény habbá a tojásfehérjét a cukorral, majd tegyük habzsákba. Ez fogja a háza falait és a tetőt összeragasztani.

    Ezután pihentessük 3 órán keresztül, hogy megszáradjon.

    A díszítéshez használjunk dekortollat, cukorkákat, porcukrot.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá