Mézeskalács házikó

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Mézeskalács házikó

Hozzávalók:
A mézeskalácshoz:

  • 250 g sótlan vaj
  • 200 g barnacukor
  • 7 evőkanál arany szirup vagy méz
  • 600 g finomliszt
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • 4 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék

A díszítéshez:

  • 2 tojásfehérje
  • dekortoll
  • 500 g porcukor +extra a szóráshoz
  • cukorbotocskák
  • különféle cukorkák
  • ehető golyócskák

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Egy edényben keverjük össze a vajat, cukrot és a szirupot vagy a mézet és melegítsük össze.

Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, szódabikarbónát és a mézeskalács fűszert és adjuk hozzá a vajas keverékhez. Ha túl száraz lenne, adjunk hozzá pár csepp vizet.

3. Nyújtsuk ki a tésztát és sablon segítségével vágjuk ki a házikó falait. Béleljük ki a tepsit sütőpapírral, tegyük bele a kivágott formákat és tegyük a sütőbe.

Süssük 15 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz. Hagyjuk kihűlni.

Keverjük kemény habbá a tojásfehérjét a cukorral, majd tegyük habzsákba. Ez fogja a háza falait és a tetőt összeragasztani.

Ezután pihentessük 3 órán keresztül, hogy megszáradjon.

A díszítéshez használjunk dekortollat, cukorkákat, porcukrot.