Mézes zserbó recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 15 dkg cukor
- 2 evőkanál méz
- 0,5 dl tej
- 1 kiskanál kakaópor
- 10 dkg margarin
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 50 dkg liszt
- 1 kiskanál szódabikarbóna
Krémhez:
- 5 dl tej
- 2 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg búzadara
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
Mázhoz:
- 5 dkg margarin
- 2 csapott evőkanál kakaópor
- 10 dkg cukor
- 2 evőkanál víz
Elkészítése:
A tésztához valókat a liszt és a szódabikarbóna kivételével vízgőz fölött kb 15 perc alatt kicsit sűrű masszává főzzük.
A tűzről levéve összegyúrjuk a szódabikarbónával elkevert liszttel.
4 részre osztjuk és lisztezett sütőpapíron kb 23*30 cm-es lapokká nyújtjuk. Előmelegített sütőben kb 5 percig sütjük vigyázva, mert gyorsan megéghet.
A krémhez a tejet a vaníliás cukorral ízesítve felforraljuk. A darát vékony sugárban, folytonos keverés közben beleszórjuk és 4-5 perc alatt sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A margarint a porcukorral kikeverjük. A tejes darát evőkanalanként beledolgozzuk.
A lapokat betöltjük a krémmel.
A máz hozzávalóit 3-4 perc alatt simára főzzük, kissé hűlni hagyjuk, majd a tészta tetejére kenjük. Legalább 1 éjszakát pihentetjük, hogy a lapok megpuhuljanak.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »