Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes zserbó recept

Mézes zserbó
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 15 dkg cukor
    • 2 evőkanál méz
    • 0,5 dl tej
    • 1 kiskanál kakaópor
    • 10 dkg margarin
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 50 dkg liszt
    • 1 kiskanál szódabikarbóna

    Krémhez:

    • 5 dl tej
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 10 dkg búzadara
    • 20 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor

    Mázhoz:

    • 5 dkg margarin
    • 2 csapott evőkanál kakaópor
    • 10 dkg cukor
    • 2 evőkanál víz

    Elkészítése:

    A tésztához valókat a liszt és a szódabikarbóna kivételével vízgőz fölött kb 15 perc alatt kicsit sűrű masszává főzzük.

    A tűzről levéve összegyúrjuk a szódabikarbónával elkevert liszttel.

    4 részre osztjuk és lisztezett sütőpapíron kb 23*30 cm-es lapokká nyújtjuk. Előmelegített sütőben kb 5 percig sütjük vigyázva, mert gyorsan megéghet.

    A krémhez a tejet a vaníliás cukorral ízesítve felforraljuk. A darát vékony sugárban, folytonos keverés közben beleszórjuk és 4-5 perc alatt sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A margarint a porcukorral kikeverjük. A tejes darát evőkanalanként beledolgozzuk.

    A lapokat betöltjük a krémmel.

    A máz hozzávalóit 3-4 perc alatt simára főzzük, kissé hűlni hagyjuk, majd a tészta tetejére kenjük. Legalább 1 éjszakát pihentetjük, hogy a lapok megpuhuljanak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá