Mézes zserbó recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 15 dkg cukor
- 2 evőkanál méz
- 0,5 dl tej
- 1 kiskanál kakaópor
- 10 dkg margarin
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 50 dkg liszt
- 1 kiskanál szódabikarbóna
Krémhez:
- 5 dl tej
- 2 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg búzadara
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
Mázhoz:
- 5 dkg margarin
- 2 csapott evőkanál kakaópor
- 10 dkg cukor
- 2 evőkanál víz
Elkészítése:
A tésztához valókat a liszt és a szódabikarbóna kivételével vízgőz fölött kb 15 perc alatt kicsit sűrű masszává főzzük.
A tűzről levéve összegyúrjuk a szódabikarbónával elkevert liszttel.
4 részre osztjuk és lisztezett sütőpapíron kb 23*30 cm-es lapokká nyújtjuk. Előmelegített sütőben kb 5 percig sütjük vigyázva, mert gyorsan megéghet.
A krémhez a tejet a vaníliás cukorral ízesítve felforraljuk. A darát vékony sugárban, folytonos keverés közben beleszórjuk és 4-5 perc alatt sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A margarint a porcukorral kikeverjük. A tejes darát evőkanalanként beledolgozzuk.
A lapokat betöltjük a krémmel.
A máz hozzávalóit 3-4 perc alatt simára főzzük, kissé hűlni hagyjuk, majd a tészta tetejére kenjük. Legalább 1 éjszakát pihentetjük, hogy a lapok megpuhuljanak.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »