Mézes zserbó

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 15 dkg cukor
  • 2 evőkanál méz
  • 0,5 dl tej
  • 1 kiskanál kakaópor
  • 10 dkg margarin
  • 1 tojás
  • 50 dkg liszt
  • 1 kiskanál szódabikarbóna

Krémhez:

  • 5 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg búzadara
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor

Mázhoz:

  • 5 dkg margarin
  • 2 csapott evőkanál kakaópor
  • 10 dkg cukor
  • 2 evőkanál víz

Elkészítése:

A tésztához valókat a liszt és a szódabikarbóna kivételével vízgőz fölött kb 15 perc alatt kicsit sűrű masszává főzzük.

A tűzről levéve összegyúrjuk a szódabikarbónával elkevert liszttel.

4 részre osztjuk és lisztezett sütőpapíron kb 23*30 cm-es lapokká nyújtjuk. Előmelegített sütőben kb 5 percig sütjük vigyázva, mert gyorsan megéghet.

A krémhez a tejet a vaníliás cukorral ízesítve felforraljuk. A darát vékony sugárban, folytonos keverés közben beleszórjuk és 4-5 perc alatt sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A margarint a porcukorral kikeverjük. A tejes darát evőkanalanként beledolgozzuk.

A lapokat betöltjük a krémmel.

A máz hozzávalóit 3-4 perc alatt simára főzzük, kissé hűlni hagyjuk, majd a tészta tetejére kenjük. Legalább 1 éjszakát pihentetjük, hogy a lapok megpuhuljanak.