Mézes-diós rétes párna recept

Hozzávalók:
- 2 csomag rétes lap
- 15 dkg darált dió
- 20 dkg cukor
- 3 dl tej
- 3 evőkanál étkezési keményítő
- 1 dl méz
- 15 dkg olvasztott vaj
- fél vanília rúd
Elkészítése:
A tejet 2 evőkanál cukorral, a vanília rúd kikapart magjaival felmelegítjük, hozzáadjuk a keményítőt és folyamatos keverés mellett besűrítjük.
A maradek cukrot 1 evőkanál vízzel felolvasztjuk és ha már szép aranybarna színe lesz, levesszük a hőforrásról és belekeverjük a darált diót. Olajozott fém tálcára vagy sütőpapírra terítjük és amikor kihűlt, aprítógépben összetörjük, majd a vaníliás tejkrémhez keverjük 2 evőkanál mézzel együtt.
A réteslaapokat egyenként olvasztott vajjal megkenjük, egymásra fektetjük és 8*8 cm-es négyzetekre vágjuk. A grillázsos krémből egy evőkanálnyit teszünk egy-egy tészta felére, félbehajtjuk és a sarkánál összenyomjuk.
Tepsire fektetjük és 200 fora előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Tálaláskor a maradék mézzel meglocsoljuk.
Tipp:
Díszítés: darált dió, mézbe forgatott dió, virág.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »