Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Méteres kalács recept

Méteres kalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg porcukor
    • 1,5 dl olaj
    • 1,5 dl langyos víz
    • 25 dkg liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 4 evőkanál kakaópor

    Krém:

    • 10 dkg puha vaj
    • 15 dkg porcukor
    • 4 evőkanál rum
    • 1 csomag puncs ízű pudingpor
    • 4 evőkanál cukor
    • 5 dl tej

    Tetejére:

    • 15 dkg étcsokoládé
    • 1 evőkanál olaj

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk.

    A sárgákat a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat, a langyos vizet, majd a sütőporral elkevert lisztet, végül a tojások keménnyé vert habját.

    Kétfelé vesszük a tésztát, az egyik felébe belekeverjük a kakaóport.

    Kivajazott és lisztezett őzgerincformában egyenként megsütjük 180 fokon, légkeveréssel kb 18 perc alatt sült meg. Ha nincs légkeveréses funkció, a sütési idő kb 22-25 perc.

    Amíg sül a tésztánk, a pudingport simára keverjük kb 1 dl tejjel és ízlés szerinti édesítővel.

    A megmaradt tejet felforraljuk, majd hozzáöntjük a pudingos tejet. Sűrűsödésig lassú tűzön főzzük, majd kihűtjük.

    A vajat a porcukorral simára keverjük, hozzáadjuk a rumot, majd ehhez a vajas krémhez hozzákeverjük a kihűlt pudingot is. Robotgép legalacsonyabb fokozatával szép sima krémmé keverjük.

    A kihűlt tésztát a gerincek mentén felszeleteljük, majd a szeleteket állítva megkenjük a krémmel és jöhet az összeállítás: 1 szelet sárga tészta, krém, 1 szelet barna tészta, krém, így folytatjuk, amíg elfogynak az alapanyagok.

    A csokoládét gőz felett megolvasztjuk, simára keverjük az olajjal, majd bevonjuk vele a süteményt.

    Dermedésig hűtőbe tesszük, majd srégen szeletelve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá