Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Méteres kalács recept

Méteres kalács
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 26 dkg porcukor vagy ennek megfelelő édesítőszer
    • 1/2 dl víz
    • 1/2 dl étolaj
    • 26 dkg liszt
    • 3/4 cs sütőpor
    • 2 evőkanál kakaópor

    Krémhez:

    • 15 dkg porcukor vagy ennek megfelelő édesítőszer
    • 15 dkg vaj
    • 1 cs eper vagy puncs pudingpor
    • 2 dl tej

    Tetejére:

    • 1 tábla étcsoki
    • 2 ek étolaj vagy kókuszzsír

    Elkészítése:

    A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vizet, az olajat,végül a sütőporral összekevert lisztet.

    A tojások fehérjét egy csipet sóval habosra verjük és a masszához keverjük, majd a felét egy őzgerincformába tesszük.

    A másik feléhez keverünk 2 kanál meleg vizet, 2 kanál étolajat és a 2 kanál kakaóport,ezután ezt a masszát is őzgerincformába öntjük és 175 fokos sütőben addig sütjük, míg szép világos barna nem lesz, illetve ha a fogpiszkálót beleszúrjuk és nem ragad rá tészta, akkor kész.

    A pudingot megfőzzük a tejjel cukor nélkül.

    A cukrot vagy az édesítőt és a vajat habosra keverjük, majd hozzákeverjük a kihűlt pudingot.

    A tésztát bordáira vágjuk, krémmel megkenjük és váltakozva a színeket egymáshoz ragasztjuk.

    A csokoládét felolvasztjuk az olajjal és a tészta tetejére kenjük. Ha megszilárdult,akkor ferdén szeleteljük.

    Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá