Hozzávalók:
Tésztához:
Krémhez:
Tetejére:
Elkészítése:
A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vizet, az olajat,végül a sütőporral összekevert lisztet.
A tojások fehérjét egy csipet sóval habosra verjük és a masszához keverjük, majd a felét egy őzgerincformába tesszük.
A másik feléhez keverünk 2 kanál meleg vizet, 2 kanál étolajat és a 2 kanál kakaóport,ezután ezt a masszát is őzgerincformába öntjük és 175 fokos sütőben addig sütjük, míg szép világos barna nem lesz, illetve ha a fogpiszkálót beleszúrjuk és nem ragad rá tészta, akkor kész.
A pudingot megfőzzük a tejjel cukor nélkül.
A cukrot vagy az édesítőt és a vajat habosra keverjük, majd hozzákeverjük a kihűlt pudingot.
A tésztát bordáira vágjuk, krémmel megkenjük és váltakozva a színeket egymáshoz ragasztjuk.
A csokoládét felolvasztjuk az olajjal és a tészta tetejére kenjük. Ha megszilárdult,akkor ferdén szeleteljük.
Jó étvágyat hozzá!