Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Méteres recept

Méteres
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább


  • Hozzávalók:
    Piskóta:

    • 6 tojás
    • 40 dkg porcukor
    • 40 dkg liszt
    • 15 evőkanál meleg víz
    • 10 evőkanál olaj
    • 1 csomag sütőpor
    • 2 evőkanál kakaópor

    Krém:

    • 1 tasak puncs pudingpor
    • 2 dl tej
    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • rum ízlés szerint

    Máz:

    • 100 g étcsoki
    • 1 ek olaj

    Elkészítése:

    Alaposan kikeverjük a tojások sárgáját a porcukorral, majd apránként adjuk hozzá a meleg vizet, az olajat és a sütőporral elkevert liszttel. Végül a tojások keményre vert habját óvatosan beleforgatjuk.

    Kétfelé osztjuk a tésztát és az egyik felébe kakaóport keverünk.

    2 darab zsírozott, lisztezett őzgerinc formába töltjük a masszát. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb 30 perc alatt készre sütjük, majd a formából rácsra borítva kihűtjük.

    A pudingport felfőzzük a tejjel, majd kihűtjük. Közben a puha margarint kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a kihűlt pudingot, jól elkeverjük benne, rummal ízesítjük.

    Ujjnyi vastag szeletekre vágjuk a piskótákat. Egy sárga szelet tésztát bőven megkenünk a krémmel, hozzáillesztünk egy barna tésztát és a továbbiakban felváltva megkenünk 1-1 sárga és barna tésztát és mindig az előzőekhez illesztjük, tehát egy barna után egy sárga következik.

    A mázhoz vízgőz felett a csokoládét az olajjal megolvasztjuk és a kész süteményünket bevonjuk vele.

    Ha a csoki megszilárdult, akkor ferdén szeletelve felvágjuk a süteményt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek