Méteres

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Piskóta:

  • 6 tojás
  • 40 dkg porcukor
  • 40 dkg liszt
  • 15 evőkanál meleg víz
  • 10 evőkanál olaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor

Krém:

  • 1 tasak puncs pudingpor
  • 2 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • rum ízlés szerint

Máz:

  • 100 g étcsoki
  • 1 ek olaj

Elkészítése:

Alaposan kikeverjük a tojások sárgáját a porcukorral, majd apránként adjuk hozzá a meleg vizet, az olajat és a sütőporral elkevert liszttel. Végül a tojások keményre vert habját óvatosan beleforgatjuk.

Kétfelé osztjuk a tésztát és az egyik felébe kakaóport keverünk.

2 darab zsírozott, lisztezett őzgerinc formába töltjük a masszát. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb 30 perc alatt készre sütjük, majd a formából rácsra borítva kihűtjük.

A pudingport felfőzzük a tejjel, majd kihűtjük. Közben a puha margarint kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a kihűlt pudingot, jól elkeverjük benne, rummal ízesítjük.

Ujjnyi vastag szeletekre vágjuk a piskótákat. Egy sárga szelet tésztát bőven megkenünk a krémmel, hozzáillesztünk egy barna tésztát és a továbbiakban felváltva megkenünk 1-1 sárga és barna tésztát és mindig az előzőekhez illesztjük, tehát egy barna után egy sárga következik.

A mázhoz vízgőz felett a csokoládét az olajjal megolvasztjuk és a kész süteményünket bevonjuk vele.

Ha a csoki megszilárdult, akkor ferdén szeletelve felvágjuk a süteményt.