Hozzávalók:
Piskóta:
Krém:
Máz:
Elkészítése:
Alaposan kikeverjük a tojások sárgáját a porcukorral, majd apránként adjuk hozzá a meleg vizet, az olajat és a sütőporral elkevert liszttel. Végül a tojások keményre vert habját óvatosan beleforgatjuk.
Kétfelé osztjuk a tésztát és az egyik felébe kakaóport keverünk.
2 darab zsírozott, lisztezett őzgerinc formába töltjük a masszát. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb 30 perc alatt készre sütjük, majd a formából rácsra borítva kihűtjük.
A pudingport felfőzzük a tejjel, majd kihűtjük. Közben a puha margarint kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a kihűlt pudingot, jól elkeverjük benne, rummal ízesítjük.
Ujjnyi vastag szeletekre vágjuk a piskótákat. Egy sárga szelet tésztát bőven megkenünk a krémmel, hozzáillesztünk egy barna tésztát és a továbbiakban felváltva megkenünk 1-1 sárga és barna tésztát és mindig az előzőekhez illesztjük, tehát egy barna után egy sárga következik.
A mázhoz vízgőz felett a csokoládét az olajjal megolvasztjuk és a kész süteményünket bevonjuk vele.
Ha a csoki megszilárdult, akkor ferdén szeletelve felvágjuk a süteményt.