Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes-pudingos tejfölös sütemény recept

Meggyes-pudingos tejfölös sütemény
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 375 g vaj
    • 500 g liszt
    • 250 g porcukor
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 csipet fahéj
    • 50 g darált mandula
    • 1 csipet só
    • 500 g meggy
    • 250 ml tej
    • 250 g tejföl
    • 50 g porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 csomag vanília ízű pudingpor

    Elkészítése:

    A puha vajat keverjük össze az összes hozzávalóval, majd gyúrjuk jól össze. A tésztát osszuk két részre. Az egyik felét reszeljük le, és egyengessük el egy kb. 24 x 39 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben.

    A kimagozott meggyet csepegtessük le.

    A tejet a tejföllel és a vaníliás cukorral keverjük el. Egy lábasba téve forraljuk fel.

    A pudingport 2 ek hideg vízzel és az 50 g porcukorral keverjük simára, és öntsük hozzá a még forró tejes tejfölhöz. Addig főzzük, amíg besűrűsödik. Ekkor vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni.

    A kihűlt krémet öntsük a tepsibe reszelt tésztára. Szórjuk meg a lecsepegtetett meggyel, majd reszeljük rá a tészta másik felét.

    200 fokos sütőben szép világosra sütjük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá