Meggyes-pudingos tejfölös sütemény

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 375 g vaj
  • 500 g liszt
  • 250 g porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet fahéj
  • 50 g darált mandula
  • 1 csipet só
  • 500 g meggy
  • 250 ml tej
  • 250 g tejföl
  • 50 g porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag vanília ízű pudingpor

Elkészítése:

A puha vajat keverjük össze az összes hozzávalóval, majd gyúrjuk jól össze. A tésztát osszuk két részre. Az egyik felét reszeljük le, és egyengessük el egy kb. 24 x 39 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben.

A kimagozott meggyet csepegtessük le.

A tejet a tejföllel és a vaníliás cukorral keverjük el. Egy lábasba téve forraljuk fel.

A pudingport 2 ek hideg vízzel és az 50 g porcukorral keverjük simára, és öntsük hozzá a még forró tejes tejfölhöz. Addig főzzük, amíg besűrűsödik. Ekkor vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni.

A kihűlt krémet öntsük a tepsibe reszelt tésztára. Szórjuk meg a lecsepegtetett meggyel, majd reszeljük rá a tészta másik felét.

200 fokos sütőben szép világosra sütjük.