Meggyes-pudingos pite recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 45 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- fél mk só
- 12 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek tejföl
- reszelt citromhéj
Töltelék:
- 8 dl meggylé
- 5 ek cukor
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- fahéj (elhagyható)
- magozott meggy (kb. 80 dkg)
Elkészítése:
A töltelékkel kezdünk. A meggyléből, cukorból, fahéjból, pudingból krémet főzünk, hagyjuk kihűlni.
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, 2 részre osztjuk. Az egyik tésztát kinyújtjuk, rákenjük a pudingot, amibe belekeverjük a magozott meggyet. Rátesszük a másik lapot, megkenjük tojássárgájával, és kb. 180 fokon szép pirosra sütjük.
Mikor kihűlt, porcukorral meghintve tálaljuk.
A meggyes-pudingos pite kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 28 g
Zsír: 8 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »