Meggyes pite cukormentesen recept

Hozzávalók egy 18*27 cm-es tepsihez:
- 8 dkg mandulaliszt
- 8 dkg finomliszt
- 5 dkg olvasztott vaj
- 8 dkg eritrit
- 1 kk szódabikarbóna
- 1 kk őrölt fahéj
- csipet só
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
- 1,5 dl tejföl
- 1 ek citromlé
- 1 tk vaníliaaroma
- 30 dkg magozott meggy (vagy meggybefőtt)
Elkészítése:
Az eritrithez adjuk hozzá az egész tojásokat, majd robotgéppel keverjük jó habosra. Ezután állandó keverés mellett csorgassuk hozzá az olvasztott, de visszahűtött vajat, adjuk hozzá a citromlevet, a vaníliaaromát és a tejfölt, majd keverjük simára.
A mandulalisztet keverjük össze a finomliszttel, a szódabikarbónával, egy csipet sóval és az őrölt fahéjjal, majd szintén állandó keverés mellett, kanalazzuk hozzá a keverékhez.
A tepsit béleljük ki sütőpapírral, egyenletesen simítsuk bele a masszát, majd szórjuk meg a tetejét magozott meggyel vagy alaposan lecsepegtetett befőttel.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 30-35 perc alatt süssük készre (én légkeverésnél 160 fokon, 30 percig sütöttem).
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a tepsiben hűlni, majd a sütőpapírral együtt emeljük át egy rácsra és hűtsük ki egészen.
Tipp:
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg előzőleg porrá őrölt eritrittel, majd szeleteljük fel és úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »