Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes pite cukormentesen recept

Meggyes pite cukormentesen
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 18*27 cm-es tepsihez:

    • 8 dkg mandulaliszt
    • 8 dkg finomliszt
    • 5 dkg olvasztott vaj
    • 8 dkg eritrit
    • 1 kk szódabikarbóna
    • 1 kk őrölt fahéj
    • csipet só
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
    • 1,5 dl tejföl
    • 1 ek citromlé
    • 1 tk vaníliaaroma
    • 30 dkg magozott meggy (vagy meggybefőtt)

    Elkészítése:

    Az eritrithez adjuk hozzá az egész tojásokat, majd robotgéppel keverjük jó habosra. Ezután állandó keverés mellett csorgassuk hozzá az olvasztott, de visszahűtött vajat, adjuk hozzá a citromlevet, a vaníliaaromát és a tejfölt, majd keverjük simára.

    A mandulalisztet keverjük össze a finomliszttel, a szódabikarbónával, egy csipet sóval és az őrölt fahéjjal, majd szintén állandó keverés mellett, kanalazzuk hozzá a keverékhez.

    A tepsit béleljük ki sütőpapírral, egyenletesen simítsuk bele a masszát, majd szórjuk meg a tetejét magozott meggyel vagy alaposan lecsepegtetett befőttel.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 30-35 perc alatt süssük készre (én légkeverésnél 160 fokon, 30 percig sütöttem).

    A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a tepsiben hűlni, majd a sütőpapírral együtt emeljük át egy rácsra és hűtsük ki egészen.

    Tipp:

    Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg előzőleg porrá őrölt eritrittel, majd szeleteljük fel és úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá