Meggyes pite cukormentesen

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Meggyes pite cukormentesen

Hozzávalók egy 18*27 cm-es tepsihez:

  • 8 dkg mandulaliszt
  • 8 dkg finomliszt
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 8 dkg eritrit
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 1 kk őrölt fahéj
  • csipet só
  • 2 tojás (nagy)
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 ek citromlé
  • 1 tk vaníliaaroma
  • 30 dkg magozott meggy (vagy meggybefőtt)

Elkészítése:

Az eritrithez adjuk hozzá az egész tojásokat, majd robotgéppel keverjük jó habosra. Ezután állandó keverés mellett csorgassuk hozzá az olvasztott, de visszahűtött vajat, adjuk hozzá a citromlevet, a vaníliaaromát és a tejfölt, majd keverjük simára.

A mandulalisztet keverjük össze a finomliszttel, a szódabikarbónával, egy csipet sóval és az őrölt fahéjjal, majd szintén állandó keverés mellett, kanalazzuk hozzá a keverékhez.

A tepsit béleljük ki sütőpapírral, egyenletesen simítsuk bele a masszát, majd szórjuk meg a tetejét magozott meggyel vagy alaposan lecsepegtetett befőttel.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 30-35 perc alatt süssük készre (én légkeverésnél 160 fokon, 30 percig sütöttem).

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a tepsiben hűlni, majd a sütőpapírral együtt emeljük át egy rácsra és hűtsük ki egészen.

Tipp:

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg előzőleg porrá őrölt eritrittel, majd szeleteljük fel és úgy kínáljuk.