Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes-krémes recept

Meggyes-krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A lapokhoz:

    • 40 dkg liszt
    • 10 dkg margarin
    • 5 dkg zsír
    • 1 dl tejföl
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg porcukor
    • 1 csomag sütőpor

    A töltelékhez:

    • 60 dkg magozott meggy

    A krémhez:

    • 3 dl tej
    • 3 evőkanál liszt
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 15 dkg cukor
    • 20 dkg margarin

    A mázhoz:

    • 20 dkg porcukor
    • 5 evőkanál meggylé
    • 2 evőkanál olvasztott vaj

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 4 részre osztjuk. Cipókat formázunk ,majd 20×30 cm-es tepsi nagyságúra nyújtjuk.
    A sütőpapírral bélelt tepsibe terítünk egy lapot, megszórjuk a lecsepegtetett meggy felével, a másik lapot ráhelyezzük, villával megszurkáljuk és 180 fokra melegített sütőben kb 25 perc alatt világosra sütjük. A másik két lapnál is így járunk el.

    A krémhez a margarin kivételével a hozzávalókat sűrűre felfőzzük, kihűtjük, a kihabosított margarinnal jól összekeverjük, majd a két meggyes tésztalap közé töltjük.

    A mázhoz elektromos keverőgéppel a cukrot a meggylével sűrű krémmé keverjük és a felolvasztott, meleg margarinnal összekeverjük. A süteményt bevonjuk. Legalább egy fél napot hagyjuk állni és azután szeleteljük.
    Egy nyáron megjelent receptes újságban találtam a receptet.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá