Meggyes-krémes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Meggyes-krémes

Hozzávalók:
A lapokhoz:

  • 40 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 5 dkg zsír
  • 1 dl tejföl
  • 1 egész tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor

A töltelékhez:

  • 60 dkg magozott meggy

A krémhez:

  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg margarin

A mázhoz:

  • 20 dkg porcukor
  • 5 evőkanál meggylé
  • 2 evőkanál olvasztott vaj

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 4 részre osztjuk. Cipókat formázunk ,majd 20×30 cm-es tepsi nagyságúra nyújtjuk.
A sütőpapírral bélelt tepsibe terítünk egy lapot, megszórjuk a lecsepegtetett meggy felével, a másik lapot ráhelyezzük, villával megszurkáljuk és 180 fokra melegített sütőben kb 25 perc alatt világosra sütjük. A másik két lapnál is így járunk el.

A krémhez a margarin kivételével a hozzávalókat sűrűre felfőzzük, kihűtjük, a kihabosított margarinnal jól összekeverjük, majd a két meggyes tésztalap közé töltjük.

A mázhoz elektromos keverőgéppel a cukrot a meggylével sűrű krémmé keverjük és a felolvasztott, meleg margarinnal összekeverjük. A süteményt bevonjuk. Legalább egy fél napot hagyjuk állni és azután szeleteljük.
Egy nyáron megjelent receptes újságban találtam a receptet.