Hozzávalók:
A lapokhoz:
A töltelékhez:
A krémhez:
A mázhoz:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 4 részre osztjuk. Cipókat formázunk ,majd 20×30 cm-es tepsi nagyságúra nyújtjuk.
A sütőpapírral bélelt tepsibe terítünk egy lapot, megszórjuk a lecsepegtetett meggy felével, a másik lapot ráhelyezzük, villával megszurkáljuk és 180 fokra melegített sütőben kb 25 perc alatt világosra sütjük. A másik két lapnál is így járunk el.
A krémhez a margarin kivételével a hozzávalókat sűrűre felfőzzük, kihűtjük, a kihabosított margarinnal jól összekeverjük, majd a két meggyes tésztalap közé töltjük.
A mázhoz elektromos keverőgéppel a cukrot a meggylével sűrű krémmé keverjük és a felolvasztott, meleg margarinnal összekeverjük. A süteményt bevonjuk. Legalább egy fél napot hagyjuk állni és azután szeleteljük.
Egy nyáron megjelent receptes újságban találtam a receptet.