Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes, fehércsokis kocka recept

Meggyes, fehércsokis kocka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 800 g leveles tészta

    Meggyes krém:

    • 500 g magozott meggy (lehet fagyasztott és befőtt is)
    • 2 dl víz
    • 200 g cukor
    • 1 cs vanília ízű pudingpor
    • 1 ek étkezési keményítő

    Fehércsokis krém:

    • 1 l habtejszín
    • 500 g mascarpone
    • 200 g fehércsokoládé

    Elkészítése:

    Lapok:

    A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

    A tésztát 4 egyenlő részra osztjuk és egyenként 24*36 cm-es lapokká nyújtjuk.

    A lapokat megszurkáljuk villával, majd tepsi hátán egyesével 10-12 perc alatt készre sütjük, majd kihűtjük.

    Meggyes krém:

    A meggyet lecsepegtetjük, majd botmixerrel vagy késes aprítóval simára turmixoljuk.

    A vízben csomómentesre keverjük a pudingot és a keményítőt, majd hozzáadjuk a cukrot és a meggyet, majd sűrűre főzzük.

    Amíg elkészítjük a krémet, addig félretesszük. Néha keverjk meg, hogy a teteje ne bőzözzön be.

    Fehércsokis krém:

    A fehércsokit törjük kisebb darabokra és olvasszuk fel (akár mikróban vagy gőz felett).

    A tejszínt verjük fel, majd adjuk hozzá a mascarponét és a felmelegített, de nem forró csokit, majd keverjük az egészet homogén állagúra.

    Összeállítás:

    Egy nagyobb tálcára tegyük le az első lapot, majd kenjük meg a meggyes krém 1/4-ével, majd a krém 1/4-ét kenjük rá. Mivel a krém elég masszív állagú, ezért sokkal egyszerűbb habzsákkal betölteni, mint elkenni a meggyes rétegen. A maradék lapokat úgyanígy töltjük be. Az utolsó lapra kenjük az utolsó meggyes réteget és krémet.

    Pár órára hűtőbe tesszeük, majd recés késsel, egyforma kockákra vágjuk és tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá