Meggyes, fehércsokis kocka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 800 g leveles tészta

Meggyes krém:

  • 500 g magozott meggy (lehet fagyasztott és befőtt is)
  • 2 dl víz
  • 200 g cukor
  • 1 cs vanília ízű pudingpor
  • 1 ek étkezési keményítő

Fehércsokis krém:

  • 1 l habtejszín
  • 500 g mascarpone
  • 200 g fehércsokoládé

Elkészítése:

Lapok:

A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

A tésztát 4 egyenlő részra osztjuk és egyenként 24*36 cm-es lapokká nyújtjuk.

A lapokat megszurkáljuk villával, majd tepsi hátán egyesével 10-12 perc alatt készre sütjük, majd kihűtjük.

Meggyes krém:

A meggyet lecsepegtetjük, majd botmixerrel vagy késes aprítóval simára turmixoljuk.

A vízben csomómentesre keverjük a pudingot és a keményítőt, majd hozzáadjuk a cukrot és a meggyet, majd sűrűre főzzük.

Amíg elkészítjük a krémet, addig félretesszük. Néha keverjk meg, hogy a teteje ne bőzözzön be.

Fehércsokis krém:

A fehércsokit törjük kisebb darabokra és olvasszuk fel (akár mikróban vagy gőz felett).

A tejszínt verjük fel, majd adjuk hozzá a mascarponét és a felmelegített, de nem forró csokit, majd keverjük az egészet homogén állagúra.

Összeállítás:

Egy nagyobb tálcára tegyük le az első lapot, majd kenjük meg a meggyes krém 1/4-ével, majd a krém 1/4-ét kenjük rá. Mivel a krém elég masszív állagú, ezért sokkal egyszerűbb habzsákkal betölteni, mint elkenni a meggyes rétegen. A maradék lapokat úgyanígy töltjük be. Az utolsó lapra kenjük az utolsó meggyes réteget és krémet.

Pár órára hűtőbe tesszeük, majd recés késsel, egyforma kockákra vágjuk és tálaljuk.