Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Marlenka recept

Marlenka
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 40 dkg liszt
    • 1 ek szódabikarbóna
    • 25 dkg margarin
    • 3 ek méz
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 dkg cukor
    • 5 dkg dió

    Krém:

    • 500 g sűrített tej
    • 20 dkg vaj

    Elkészítése:

    A sűrített tejet dobozostól forrásban lévő vízben, ami ellepi, 3 órán át főzzük.

    (Dobozos sűrített tejet nehéz beszerezni, ezért tubusosból készítettem a krémet. Egy befőttes üvegbe raktam a sűrített tejet, rátettem a tetejét és úgy főztem 3 órát. Az elforrt vizet mindig pótoltam, úgy hogy az üveg pereméig érjen.)

    Ha kihűlt kiöntjük egy edénybe, hozzáadjuk a puha vajat és robotgéppel krémesre keverjük. Letakarjuk és felhasználásig a hűtőbe tesszük.

    A lisztbe belekeverjük a szódabikarbónát.

    A vajat gőz felett felolvasztjuk, hozzákeverjük a mézet, a tojásokat, és a cukrot. Robotgéppel jól összekeverjük. Utána hozzáadjuk, a lisztet pár percig még keverjük, hogy egynemű folyós masszát kapjunk.

    Levesszük a gőzről és sütőpapírral bélelt tepsiben 170 fokon egyenként 6-8 perc alatt 4 lapot sütünk belőle, kihűtjük. (Egyenletesen elkenjük a tepsiben.)

    A lapok széleit levágjuk (egyforma méretűek legyenek a lapok) és a dióval együtt vágógépben, pár másodperc alatt nagyobb morzsásra aprítjuk.

    A lapokat a krémmel rétegezve egymásra rakjuk, a felső lapon és az oldalán is krém legyen. A kész süteményt mindenhol megszórjuk a morzsával, majd lehűtjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá