Marlenka

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

Tészta:

  • 40 dkg liszt
  • 1 ek szódabikarbóna
  • 25 dkg margarin
  • 3 ek méz
  • 3 tojás
  • 30 dkg cukor
  • 5 dkg dió

Krém:

  • 500 g sűrített tej
  • 20 dkg vaj

Elkészítése:

A sűrített tejet dobozostól forrásban lévő vízben, ami ellepi, 3 órán át főzzük.

(Dobozos sűrített tejet nehéz beszerezni, ezért tubusosból készítettem a krémet. Egy befőttes üvegbe raktam a sűrített tejet, rátettem a tetejét és úgy főztem 3 órát. Az elforrt vizet mindig pótoltam, úgy hogy az üveg pereméig érjen.)

Ha kihűlt kiöntjük egy edénybe, hozzáadjuk a puha vajat és robotgéppel krémesre keverjük. Letakarjuk és felhasználásig a hűtőbe tesszük.

A lisztbe belekeverjük a szódabikarbónát.

A vajat gőz felett felolvasztjuk, hozzákeverjük a mézet, a tojásokat, és a cukrot. Robotgéppel jól összekeverjük. Utána hozzáadjuk, a lisztet pár percig még keverjük, hogy egynemű folyós masszát kapjunk.

Levesszük a gőzről és sütőpapírral bélelt tepsiben 170 fokon egyenként 6-8 perc alatt 4 lapot sütünk belőle, kihűtjük. (Egyenletesen elkenjük a tepsiben.)

A lapok széleit levágjuk (egyforma méretűek legyenek a lapok) és a dióval együtt vágógépben, pár másodperc alatt nagyobb morzsásra aprítjuk.

A lapokat a krémmel rétegezve egymásra rakjuk, a felső lapon és az oldalán is krém legyen. A kész süteményt mindenhol megszórjuk a morzsával, majd lehűtjük.