Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mária szelet Edit módra recept

Mária szelet Edit módra
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 ek víz
    • 10 ek porcukor
    • 25 dkg finomliszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 2 ek kakaópor

    Karamell öntet:

    • 20 dkg kristálycukor
    • 10 dkg vaj
    • 2 dl habtejszín

    Krém:

    • 3 csomag vaníliás pudingpor
    • 8 dl tej
    • 10 dkg cukor (vagy ízlés szerint)
    • 25 dkg vaj

    Tetejére:

    • 3 dl habtejszín
    • 10 dkg csokoládéforgács

    Elkészítése:

    Tészta készítés:

    A tojásokat a cukorral 10 perc alatt habosra keverjük elektromos habverővel. Ezután továbbkeverjük a kanalanként hozzáadott vízzel. A lisztet a sütőporral elkeverjük és könnyedén beleforgatjuk fakanállal.

    Egy nagy méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk, a tészta ¾ részét beleöntjük, elsimítjuk. Az ¼ részhez hozzákeverjük a kakaóport és foltokban rárakjuk a sárga tésztára.

    180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

    Karamell öntet készítése:

    A cukrot egy lábasban karamellizáljuk és habtejszínnel felöntjük. Addig keverjük, míg elolvad benne a karamell, majd hozzákeverjük a vajat is. Jó kihűtjük, ezalatt szépen besűrűsödik.

    Krém készítése:

    A pudingporokat a cukorral és a tejjel simára keverjük és lassú tűzön sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni.

    A vajat kihabosítjuk, és folyamatos keverés közben hozzáadjuk a kihűlt pudingot. Simára keverjük.

    Összeállítás:

    A piskótára rákenjük a kihűlt karamell krémet, erre kenjük rá a pudingos krémet, majd a keményre felvert habtejszínt. Végül pedig megszórjuk csokiforgáccsal.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá