Mária szelet Edit módra

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Mária szelet Edit módra

Hozzávalók:

Tészta:

  • 8 tojás
  • 8 ek víz
  • 10 ek porcukor
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 ek kakaópor

Karamell öntet:

  • 20 dkg kristálycukor
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl habtejszín

Krém:

  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 8 dl tej
  • 10 dkg cukor (vagy ízlés szerint)
  • 25 dkg vaj

Tetejére:

  • 3 dl habtejszín
  • 10 dkg csokoládéforgács

Elkészítése:

Tészta készítés:

A tojásokat a cukorral 10 perc alatt habosra keverjük elektromos habverővel. Ezután továbbkeverjük a kanalanként hozzáadott vízzel. A lisztet a sütőporral elkeverjük és könnyedén beleforgatjuk fakanállal.

Egy nagy méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk, a tészta ¾ részét beleöntjük, elsimítjuk. Az ¼ részhez hozzákeverjük a kakaóport és foltokban rárakjuk a sárga tésztára.

180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

Karamell öntet készítése:

A cukrot egy lábasban karamellizáljuk és habtejszínnel felöntjük. Addig keverjük, míg elolvad benne a karamell, majd hozzákeverjük a vajat is. Jó kihűtjük, ezalatt szépen besűrűsödik.

Krém készítése:

A pudingporokat a cukorral és a tejjel simára keverjük és lassú tűzön sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni.

A vajat kihabosítjuk, és folyamatos keverés közben hozzáadjuk a kihűlt pudingot. Simára keverjük.

Összeállítás:

A piskótára rákenjük a kihűlt karamell krémet, erre kenjük rá a pudingos krémet, majd a keményre felvert habtejszínt. Végül pedig megszórjuk csokiforgáccsal.